SETMANA GASTRONÒMICA E.H.O dimecres 9 -dia 1-

 

Durant els dies 9,10 i 11 de gener a l´escola es transforma en la  setmana gastronòmica. Tres dies on els alumnes participen a xerrades/masterclass impartides per expert@s de diferents àmbits dins la gastronomia i el món de la cuina, sala i pastisseria.

Donar les gràcies a tots els ponents, empreses i especialistes que ens han ajudat i fer possible aquest viatge gastronòmic.                                                                                           Gràcies per la vostra implicació i dedicació.                                                                                 Gràcies per la passió en la gran feina que realitzeu.                                                                 Gràcies per compartir tant de coneixement amb tots nosaltres.

El primer dia, dimecres 9 de gener hem gaudit i adquirit nous coneixements de:

ESPÈCIES TEIXIDOR.

Avui a l’escola els alumnes de 1r hem pogut gaudir d’una xerrada sobre les espècies gràcies al proveïdor Espècies Teixidor. Primer amb una explicació teòrica del món de les espècies i el seu origen i a continuació hem pogut observar, tocar, olorar i degustar diferents espècies i herbes aromàtiques d’arreu del món que s’utilitzen en restauració i pastisseria. Gràcies per la vostra col·laboració!!

SALVADOR BRUGUÉS I LA CUINA A BAIXA TEMPERATURA

Els alumnes de 2on. de cuina i Grau superior hem gaudit d´una xerrada sobre la tècnica, bon ús, aplicacions… de la ja coneguda, cuina al buit i cuina a baixa temperatura.               El docent de l´Escola d´Hostaleria de Girona i autor de varis llibres, Salvador Brugués, ens ha fet reflexionar, explicat i compartit coneixement sobre la tècnica de cocció a baixa temperatura present a molts restaurants i cada dia més popular a les cuines domèstiques.  Gràcies per la teva col·laboració Salvador.

ORIOL PUJOL: LA MAGIA DE LA QUOTIDIANITAT

Els alumnes de 2on. de cuina hem gaudit d´una xerrada molt diferent amb el coaching Oriol Pujol. Aquest pilot d´avions i enamorat de compartir amb les persones, ens ha fet viatjar a través de reflexions vitals, noves visions del dia a dia i dinàmiques de grup. On hem pogut reflexionar sobre qui som, on volem anar i gaudir de totes les fases d´aquest viatge vital. Gràcies per la teva col·laboració Oriol.

JOSEP MARIA RIBÉ: director de l’Academy Barry Callebaut

Avui els alumnes de 3r de pastisseria i de 1r de direcció de cuina han assistit a la interessant xerrada que a fet el director de l’Academy Barry Callebaut. En Josep Mª Ribé, ha fet una pinzellada del seu recorregut com a professional dins la pastisseria i seguidament els ha parlat de les noves tendències dins la pastisseria. Gràcies per la teva col·laboració Josep.

CAFE PONT:

Avui al matí els alumnes de 2on i 3er de Sala han assistit a una xerrada sobre el cafè, a càrrec del senyor Pere, encarregat de fer les formacions de l’empresa cafès Pont. Els alumnes han pogut veure d’on prové el cafè, la seva història, les classes que existeixen i posteriorment en Pere ens ha fet una demostració de com escumar la llet i com fer un molt bon cafè!

Gràcies per la vostra col·laboració.

LA TÓFONA I BUSCAR TÓFONES: FINA VILA I CESC MOLERA

L´alumnat de 1r. i 2on. de cuina han assistit a una xerrada divulgativa sobre el món de la tófona, a càrrec de la tofonaire i experta Fina Vila i el docent Cesc Molera. Ens han explicat d´on ve, on es troba, quines varietats tenim, aplicacions culinàries i moltes anècdotes sobre aquest fong.

 

CAVA PARXET

Avui el matí els alumnes de sala de 2on i 3er han gaudit d una xerrada/taller sobre el cava.
En Serafi Martínez, director comercial de GlevaStates, ens ha explicat la interssant història del cava, les diferents classificacions segons criança i dosatge de sucre. I per acabar han catat 5 caves per posar en pràctica la teòrica apresa.

Gràcies per la teva col·laboració Serafí

 

PACKAGING ZOO STUDIO VIC :

Aquest matí els alumnes de 3er de pastisseria de l’escola han assistit a una xerrada de packaging impartida per en Gerard i en Jordi, dissenyadors de Zoo Studio de Vic. Hem vist el procés que es segueix per fer el disseny d’un projecte i hem entès la importància que té especialment el packaging, per la comercialització del producte.
Ser diferents de la competència i destacar, és el que en part ens durà a l’èxit.

Gràcies per la vostra col·laboració

 

L´ART D´ESMOLAR GANIVETS: Fabré tall, l´esmolet

Aquest matí alumnes de Superior i 2on. de cuina han aprés la importància i l´art                 d´esmolar ganivets. Han practicat amb la xaira i l´esmoladora.

Gràcies per la teva col·laboració Jordi

 

 

 

 

 

 

SETMANA GASTRONÒMICA E.H.O dimecres 9 -dia 1-

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s